Går du og planlægger at købe fast ejendom? Det kan være, at du og din familie har planer om at flytte. Det kan også være, at du overvejer et forældrekøb eller at du og din partner vil købe en bolig med dig som eneejer. Uanset hvad årsagen er, kan du med fordel hyre en boligadvokat til at råde og vejlede dig fra start til slut.

At du og din familie køber en ny bolig er en mere traditionel købsform. Alligevel skal der forhandles med både banken og sælger. Her kan man med fordel bruge en erfaren forhandler som en boligadvokat er. Det kan f.eks. være en boligadvokat i Randers.

Forældrekøb

Mange forældre vælger at hjælpe deres børn ved at købe en bolig og så leje boligen ud til deres børn. En boligadvokat kan hjælpe ikke alene med selve købet, men også at sikre at det er muligt at leje boligen ud.

Det vil være noget ærgerligt at have købt en lejlighed og så er det ikke i følge vedtægterne muligt at leje den ud. 

Boligadvokaten kan også hjælpe med at få lavet en lejekontrakt og søge boligsikring og andre praktiske forhold der sikre både forældre og børn.

Boligtestamente 

Køber du alene en bolig, men har en partner har du mulighed for at lave et testamente, som sikre at din partner ikke står på gaden hvis du dør. Du har mulighed for at tidsbestemme hvor lang tid.

Dvs. du kan bestemme at din partner har 1-2 år til at finde en ny bolig eller at han eller hun kan blive boende på ubestemt tid. Alt efter hvad du syntes er rimeligt. Dine børn kan derfor ikke sælge boligen, før din partner er flyttet eller død. Din boligadvokat kan råde og vejlede dig til hvilken løsning du bør vælge, til fordel for jer begge.