Mangler du plads til at dyrke din interesse? Så kan du med fordel omdanne et værelse i din bolig til et hobbyrum.

Hvorfor skal jeg have et hobbyrum?

Der er mange gode grunde til at indrette et separat rum i huset med henblik på at dyrke din hobby. Uanset om du sætter pris på at sy dit eget tøj, om du maler akvareller eller om du spiller et instrument kan du med et vel indrettet hobbyrum få fred og ro til fordybelse.

Hvis du skal sy, spille musik eller male i et hjørne af stuen eller i familiens køkken alrum risikerer du alt for mange distraktioner og forstyrrelser. Har du et rum for dig selv forstyrrer du ikke resten af familien med dine sysler – og de ikke dig.

Hvor skal jeg indrette mit hobbyrum?

Der er mange muligheder når det handler om indretning af hobbyrum – især hvis din bolig har en vis størrelse. Er et eller flere af børnene allerede flyttet hjemmefra er det oplagt at bruge det overskydende værelse til hobbyrum.

Skal hobbyrummet være et musik værelse kan du overveje at opsætte ekstra isolering så at du kan udfolde dig uden at risikere at genere de øvrige familie medlemmer derved. Og er din hobby af den mere krævende art bør du overveje at indrette et separat værksted dertil.

Det kan for eksempel være at du elsker at rode med mekanik i form af motorcykler og biler. Her har du brug for en rummelig garage med god udsugning og alt det nødvendige værktøj og udstyr. Det samme gør sig gældende hvis din passion er keramik, hvor du har brug for en kraftig ovn, eller træsløjd som fordrer såvel værktøj og drejebænk som diverse elektriske redskaber.

Hvis du mangler inspiration til indretning af dit værksted kan du læse videre på husblog.dk