editorial

Når du skal på jagt i Danmark, er der et par stykker jagtudstyr, som du skal bruge hvis du vil være sikker på at få succes. Det vigtigste stykke udstyr er dit skydevåben.

Sørg for, at du vælger den rigtige type skydevåben til den type jagt, du skal på jagt. Du skal også have en god kikkert, så du kan få øje på dit bytte på afstand, og en jagtkniv til flåning og slagtning af dit vildt.

Desuden er det vigtigt at klæde sig passende på til det klima og den type terræn, som du skal jage i. Tag camouflagetøj på, hvis du jager i tæt skov eller græsland, og medbring en varm jakke og en regnjakke, hvis du skal jage i koldere klimaer eller i dårligt vejr.

Hvilke jagtsæsoner findes der i Danmark?

Den danske jagtsæson er opdelt i to hovedperioder: Den lukkede og den åbne jagtsæson. Den lukkede jagtsæson løber fra den 16. februar til den 15. august, hvor det er forbudt at jage de fleste vildtarter i Danmark. Den åbne sæson løber fra den 16. august til den 15. februar, hvor der må jages på alle vildtlevende dyr.

jagtudstyr

Der er også nogle særlige jagter, som finder sted uden for disse to hovedperioder. Det drejer sig bl.a. om brunsttiden for hjorte (september-oktober), hvor der kan jages på hanhjorte, og jagtsæsonen for vildsvin (november-januar), hvor der kan jages på både han- og hunvildsvin

Hvilket udstyr skal jeg bruge til de forskellige typer jagt?

Til vandfugle jagt skal du bruge et haglgevær og ammunition, et jagttegn og en lokkedue. Til hjortejagt skal du bruge en riffel og ammunition, et jagttegn og et hjortekaldeapparat.

Til jagt på småvildt skal du bruge et haglgevær og ammunition, en jagtlicens og småvildtfælder. Og til vildsvinejagt skal du bruge en riffel og ammunition, et jagttegn og en eller flere hunde.