Er du lige flyttet i nyt – og trænger såvel gulve som lofter og vægge til at blive frisket op? Er du fristet til at overhælde det slidte trægulv med beton eller cement, eller dække det med klik parket eller linoleum, så du og andre kan slippe for at kigge på de deprimerende grå slidspor, ridser og skrammer samt misfarvede plamager? Så bør du tænke dig om en ekstra gang. For det er slet ikke sikkert, at trægulvet i din nye bolig fejler noget, som kan retfærdiggøre en sådan behandling. Er træværket ellers sundt, og gulvet intakt, kan det langt bedre betale sig at få foretaget en professionel gulvafslibning.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

Når du vælger at få foretaget en gulvafslibning af gulvene i dit hus eller i din lejlighed, vil en gulvmand ved hjælp af en maskine til gulvafslibning fjerne op imod en millimeter – højest to – af trægulvets overflade. Dette sker på skånsom vis ved hjælp af sandpapir, som er monteret på en roterende slibe rondel.

Langt de fleste trægulve tåler fint en sådan behandling, og du kan faktisk nå ganske langt med en grundig og effektiv gulvafslibning. Det er nemlig i de øverste millimeter, at de værste skønhedspletter er indlejret. Det drejer sig hovedsageligt om pletter og skjolder fra spildte væsker, nedtrådt skidt, overfladiske ridser og skrammer samt de gulnede plamager fra solens skarpe stråler, som især ses under vinduer og foran glasdøre.

Ved en gulvafslibning fjernes alle disse overfladiske skader, og et nyt lag af trægulvet åbenbares. Efter selve afslibnings proceduren behandles gulvet med enten lak, sæbe, olie, lud eller maling, alt efter dit eget ønske. Og så har du et trægulv, som står som nyt, til en langt lavere pris end et nyt gulv ville koste.

Få et stærkt tilbud på en professionel gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/er-naturolie-et-godt-valg-til-dit-traegulv/