advertorial

Et velholdt og velplejet trægulv kan være utroligt smukt at se på, men et gulv udsættes for konstant slitage og snavs. Trænger dit trægulv til en kærlig hånd, kan fagfolk som for eksempel NC Gulve hjælpe med en afslibning, så det bliver flot igen.

Det naturlige lokke, som kan være mere eller mindre fremtrædende i forskellige typer af trægulve, er vel noget af charmen ved et trægulv og som adskiller det fra for eksempel et ensartet, kunstigt vinylgulv. Årene og de naturligt vekslende nuancer giver gulvet en særlig dynamik, uanset om det er smalle eller brede planker og uanset hvordan gulvet er lagt.

Men alle gulve er udsat for et stort slid, og det betyder for et trægulv, at det kan komme til at se noget træt, skrammet og nusset ud over årene. vis dit gulv har fået skrammer og pletter og misfarvninger, som du ikke kan slippe af med ved almindelig vedligeholdende og plejende behandling go rengøring, så er det måske tid til at få dit gulv slebet af – måske endda høvlet af først, hvis det står rigtigt slemt til.

Gulvafslibning

Afhøvling, grov slibning og let slibning – hvad skal der til ?

Hvis der er lidt ridser i lakken og ellers ikke de store skade på gulvet kan du måske nøjes med en let slibning af overfladen. Ofte bliver man nødt til at give gulvet en grovere slibning for at fjerne den gamle lak helt, inden man giver den fine slibning, som efterlade gulvet med en pæn finish. Står det rigtigt slem til kan det være nødvendigt at høvle gulvet af inden det får først en grov og derefter en fin slibning.

Det er ikke alle gulve, der kan holde til afhøvling og slibning. Der tages en smule af i tykkelsen på gulvbrædderne ved behandlingen, så alt for tynde gulvbrædder tåler det ikke.