Står du for eksempel med nogle gardiner i Vordingborg, der skal hænges op, så er det med at læse med; men reelt set kan det også være et helt andet sted i det danske land, hvor du skal have hængt gardiner op, og så kan du også få hjælp at hente i denne artikel til det.

For mange mennesker vælger at gøre den slags selv, og det er da også helt forståeligt, for så besværligt er det heller ikke, men er man virkelig på herrens mark, så kan man da sagtens få en fagperson til at gøre det for en, som nok kender disse råd allerede.

Men derfor kan du også sagtens selv hænge dem op, for selve ophænget i sig selv er ikke så svært at gennemføre, men det er det med at få det gjort korrekt, som kan kræve en del, og det er her, vi kommer ind i billedet for at give dig nogle velmenende råd med på vejen.

For en ting er jo at hænge gardinerne op, men de skal også passe med måle til vinduet, så de stemmer i både siden og længden, og her er man nødt til at måle efter og sørg så i den forbindelse for, at du har lidt at løbe på.

Du kan altid fjerne lidt mere, men du kan ikke sætte noget tilbage igen.

Hvis du har benyttet de klassiske gardiner, man trækker fra siden og ind mod midten, så sørg for, at de kan overlappe lidt og ikke bare nå hinanden, men der skal heller ikke være for mange, for så krøller de sammen.

Et godt tip er at bruge en sikkerhedsnål og sætte nogle mønter i og hænge på dette gardin, så du kan trække det nedad, så det ikke folder så meget. Dette tip er især brugbart, når man lige har strøget gardinet.

Bruger du persienner, så husk, at det kan være virkelig besværlig at gøre dem rene.