Hvad er skimmelsvamp?

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmesvamp er noget vi normalt vil støde på mange steder i naturen. Der hvor det først bliver et problem, er noget skimmelsvampen flytter ind i hjemmet. Det er blandt andet noget du kan forebygge og bekæmpe, hvis det skulle ske. Men først og fremmest får du her en kort information om, hvad det egentlig er. Skimmelsvamp er meget små mikroorganismer, der også bliver kaldt mug. Du kender det måske, hvis du har nogle madvarer der er blevet for gamle i køleskabet eller hvis du har noget franskbrød liggende for længe. Der hvor skimmelsvampen er farlig, er når den kommer ind i huset. Den er farlig for vores helbred, da skimmelsvamp er noget der vokser og samtidig frigiver stoffer som er sundhedsskadelige for os mennesker. Det kan dermed medføre gener, når disse stoffer bliver frigivet i hjemmet. Hvis du har en smule skimmelsvamp er det ikke sikkert det gør skade eller gør dig syg, da der skal en stor mængde skimmelsvamp til før det for alvor kan gøre skade. Men hvis du oplever at der begynder at komme skimmelsvamp i dit hus, så bør du kontakte en fagmand, for at få det udryddet så hurtigst som muligt. 

Hvor vil du typisk opleve, at der vokser skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kan som udgangspunkt voksne mange steder i huset. Men hvis du enten har en fugtig kælder, er der gode muligheder for at der vil udvikle sig skimmelsvamp der. Det kan også være aktuelt på toilettet, badeværelset eller i områder, hvor der evt. kan være dårlig isolering i huset. Generelt kan skimmelsvamp vokse i maling, tapetklister, stof og læder samt i støv og snavs. 

Oplever du at have skimmelsvamp i huset, kan vi anbefale at tage fat i fagmand hurtigst mulighed. Hos https://skimmel-svamp.dk/ kan du overveje at læse nærmere om dine muligheder for, at komme helt af med skimmelsvamp i dit hus eller sommerhus.