Et boligkøb er altid forbundet med en vis form for risiko, men som boligkøber er der en del, du kan gøre for at mindske den risiko. Blandt andet ved at hyre en boligadvokat og få ham til at gennemgå alle købets faser sammen med dig.

Lige fra du går i banken og forhandler med bankrådgiveren til skødet skal underskrives og tinglyses. 

Første skridt i et boligkøb er at kontakte en eller flere banker og høre om der kan lånes penge, hvor mange penge og til hvilke betingelser. Her kan du med fordel tage din boligrådgiver med, f.eks. eboligadvokat.dk. Selv bittesmå ændringer til din fordel, kan spare dig for mange penge over en 30 årig periode. Det er jo penge, der i stedet kan bruges på et nyt badeværelse eller køkken. 

Selve købsprocessen

Selve udvælgelsen af din nye bolig er også vigtig i forhold til at sikre at man ikke har købt den forkerte bolig. Det vil være ærgerligt at finde ud af at der skal bygges en ny motorvej i baghaven eller at den smukke og hyggelige park lige rundt om hjørnet skal nedlægges når man har skrevet under på købsaftalen.

Der er også selve boligen. Ejendomsmægleren er sælgers mand og han vil derfor fremhæve de gode sider ved boligen og “glemme” de mindre gode. Her kommer din boligadvokats erfaring og viden ind og han kan sikre at de rigtige spørgsmål bliver stillet. Han er heller ikke forelsket i boligen og vil derfor ikke begå den fejl at gå og indrette den i det skjulte, frem for at lede efter fejl, som kan have betydning for din lyst til at købe eller prisen på boligen.

Når boligen er købt skal aftalen til sidst tinglyses, før du er sikker på at boligen er din. Tinglysningen af skødet er dit bevis på at boligen er din.