Det er fuldt forståeligt, hvis man nu har en rygepolitik på en arbejdsplads, hvor man er nødt til at gå udenfor, i en parkeringskælder eller ud på en altan, hvis man vil ryge – hvis man overhovedet har lov til at ryge i arbejdstiden.

Derhjemme har man måske også regler for, hvis man skal ryge, og der er det som regel også noget med, at man skal gå udenfor, så andre ikke bliver udsat for passiv rygning, og lugten og røgen sætter sig i gardinerne indenfor med videre.

Dog er der nogle steder, hvor folk ryger mere end andre steder, og for nogle mennesker er det faktisk det eneste sted, hvor de overhovedet ryger.

Det kan være sådan noget som en bar, en pub eller en bodega, hvor det længe var kutyme, at man måtte finde sig i, at indeklimaet sådan et sted var meget tilrøget.

Rygekabinerne gør alle tilfredse 

Nu om dage er sådan nogle steder blevet mere rummelige, og der kommer meget forskelligt klientel, og det er nok også kommet af de skærpede rygeregler, hvor der er arealmæssige begrænsninger for, hvor man må ryge og ikke ryge.

Men de stakkels stamgæster og dem, der kan lide at ryge, skal jo ikke sendes udenfor af den grund, så en god løsning bliver at opstille nogle rygekabiner.

For på den måde bliver der kun røget på et afgrænset område, og hvis man har udsugning sluttet til, så føres røgen ikke ud til de andre kunder, også selvom rygekabinen måske så er åben.

På den måde får man henvist rygerne til, hvor de skal ryge, så de ikke generer andre, men de skal ikke udenfor for at ryge.

Den slags rygekabiner kan man også bruge på arbejdspladser, offentlige institutioner og andre steder, hvor der er en gang af mennesker, hvoraf nogle af dem godt kan lide at ryge.