Hvorfor købe nyt, hvis du kan købe brugt, der er i god stand? Mange forbinder købet af en ny cykel med en, der er spritny. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. En brugt cykel kan også være et rigtig godt køb, især hvis den er blevet sat i stand.

Går du rundt og mangler en cykel, og er du ikke meget for at bruge pengene på en ny, hvorfor så ikke købe en brugt i stedet? En brugt cykel behøver ikke at være lig med en slidt havelåge, der knap kan hænge sammen. En brugt cykel kan se ud som ny og stadig køre godt.

Gør noget godt for dig selv og miljøet

Det er i mange tilfælde unødvendigt at købe en helt ny cykel, når du står og mangler en. Selvom en ny cykel skinner flot og kører godt, kan en brugt cykel ofte opfylde de samme behov, samtidig med at du slipper for at forbruge unødvendigt. En brugt cykel er en god måde at genanvende på, og du kan dermed være med til at skåne miljøet en anelse.

Når først en gammel cykel har været igennem hænderne på en kyndig person, der kan tjekke den igennem, reparere de nødvendige ting her og der, og til slut pudse den og gøre den flot, så kan det være næsten umuligt at mærke og se, at cyklen har været brugt før.

Når du cykler afsted på din nye brugte cykel, vil du som udgangspunkt ikke kunne mærke forskel på, om den er ny eller gammel, hvis den er sat godt i stand. Du gør dog klogt i at købe din cykel et sted, hvor du kan være sikker på, den ikke er stjålet eller kommet i folks hænder ulovligt. For køber du en stjålen cykel, er det ikke længere en god idé med en brugt cykel.

Men køber du den fra et reelt sted, så vil du straks kunne mærke glæden ved din nye cykel, så snart du kører en tur på den første gang.